Preizkus

Preizkus

Kliknite za predogled knjige
prodajni hit #1 v kategoriji Knjiga

11,90 

Avtor: Sylvain Neuvel

Prevedel: Jakob J. Kenda

Izvirnik: The Test

11,5 x 18 cm, mehka vezava

92 strani

 

V ne tako oddaljeni prihodnosti Idir opravlja preizkus za pridobitev britanskega državljanstva. Želi si, da bi njegova družina našla nov dom. Petindvajset vprašanj bo odločalo o njihovi usodi. Petindvajset priložnosti, da se Idir izkaže.

Vendar preizkus zaide v nenavadno, celo tragično smer in Idir dobi moč, da odloča o življenju in smrti. A kako ovrednotiš življenje, če imaš na voljo zgolj več možnih odgovorov?

Knjiga je prodajni hit v kategoriji:
Kategoriji: , Oznake: , ,
100-odstotno varen nakup
  • Predračun / PayPal / MasterCard / Visa
  • Pošiljanje podatkov preko varnega SSL protokola

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 30€.
Kamorkoli na planetu.

Opis

Preizkus je novela kanadskega pisca znanstvene fantastike Sylvaina Neuvela, ki se je svetu predstavil in ga navdušil s trilogijo The Themis Files.

Tokrat je Neuvel dogajanje postavil v ne tako daljno in ne tako nemogočo prihodnost, kjer Idir, priseljenec iz Irana, opravlja preizkus, ki bo za vedno spremenil njegovo življenje in življenja članov njegove družine. Odgovoriti mora na 25 vprašanj, povezanih z britansko zgodovino in običaji, in postal bo državljan, ki bo ženi, sinu in hčeri lahko omogočil kvalitetno zahodnjaško življenje.

A kmalu se izkaže, da preizkus ni tako enostaven. Preverjanje znanja se sprevrže v test moralnih načel in pravilnih odločitev v nemogočih in nerešljivih situacijah. Idir mora dokazati, da je človek, ki v nemogočih situacijah ravna v skladu z družbenimi normami. Da je pripravljen žrtvovati vse, da bi postal državljan.

Bere se hitro, knjiga posrka vase že s prvo prebrano stranjo, potem pa Tisti preobrat. Tisti, ki prevesi knjigo iz rahlo filozofske in antropološke v strašljivo, nepredstavljivo. Tisti, ki te spodbudi, da se v vsaki situaciji, v kateri se znajde simpatični Idir, vprašaš: “Kaj bi naredil/a jaz?” – Neja bere

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Preizkus”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preizkus