mali uzitki

Mali užitki

Kliknite za predogled knjige

10,00 

Avtor: Jaka Tomc

mehka vezava, 20 x 12,5 cm
83 strani

Dobrodošli na vrtiljak stihov v štiriintridesetih delih in petih razpoloženjskih sklopih. Vsak bo našel kakšnega zase. Naj postanejo vaši mali užitki.

 

Na zalogi

Kategoriji: , Oznaki: ,
100-odstotno varen nakup
  • Predračun / PayPal / MasterCard / Visa
  • Pošiljanje podatkov preko varnega SSL protokola

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 30€.
Kamorkoli na planetu.

Opis

To ni običajna pesniška zbirka. Vsi, ki pričakujete neskončno nizanje nerazumljivih metafor, ki so žal nekakšna stalnica sodobne slovenske poezije, si lahko to mirno izbijete iz glave /…/. Kljub temu, da so si med seboj zelo različne, tako po formi kot po vsebini, pa jih vseeno druži skupna, tako rekoč večna tematika. Ljubezen. /…/ Dilem, o čem pesmi govorijo, ne bi smelo biti, jezik je namreč jasen, preprost in igriv, odvisno pač od razpoloženja.

Čeprav bi težko trdili, da gre za nadaljevanje kakšnega pesniškega izročila, se da v barskih scenah začutiti Menarta, v tistih igrivih (lahko bi uporabili tudi kakšen močnejši pridevnik) pa apokrifnega Prešerna. Druga stalnica pesniške zbirke, ki se ji protagonist na noben način ne želi odpovedati, pa so mali življenjski užitki. Jutranja kava s cigareto, dober komad na radiu, duhovit SMS, nasmešek na ulici, … Dobrodošli na vrtiljak stihov v štiriintridesetih delih in petih razpoloženjskih stanjih. Vsak bo našel kakšnega zase. Naj postanejo vaši mali užitki.

Boris Upelj

  • Kot pove že naslov, so glavno vodilo zbirke mali užitki oziroma drobni trenutki (čik in kava, pogled na lepo dekle), ki osrečijo ter napolnijo dušo. Ker pa življenje ni samo potica, Tomc »brska« po sebi, tudi ko ga preplavita občutek nemoči, brezupa. Ob tem njegova pesniška govorica ni nikoli zastrta v metaforah, ampak bralca nagovarja neposredno in jasno. ~ Kristina Sluga, Bukla

“Mislim, da se bo v moji poeziji našla večina ljudi, ki bodo Male užitke držali v rokah. Moj jezik je nezahteven, sporočilo pesmi je jasno, prepričan sem, da se bo vsak nasmehnil vsaj ob eni pesmi. To je tudi moj cilj. Če se ob mojem pisanju vsak dan nasmehne en človek, mi je uspelo. Če se zjoka, tudi.”

Jaka Tomc v intervjuju za Žurnal24

Dodatne informacije

Različica knjige

Podpisana, Tiskana knjiga

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mali užitki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mali užitki