Za vsa naročila nad 40€ nudimo brezplačno poštnino po vsem svetu.

Proksima načini plačil

Jaka Tomc

Ko je bil Jaka Tomc star tri leta, ga je med sedenjem v dedkovem naročju zanimalo, kaj za vraga dedek počne. In tako se je naučil brati. Začenši z osmrtnicami.

Pisati je začel leto kasneje. Nekaj mesecev kasneje je želel napisati svojo prvo knjigo, o vesoljčku, ki se izgubi na Zemlji. Projekt je hitro opustil, saj je bil preveč okupiran z drugimi otroškimi zadevami. Svoje sanje je uresničil četrt stoletja kasneje, ko je luč sveta ugledal njegov prvenec Začetek konca. Da bi čimprej zaslovel, je dal v Ljubljani nalepiti dva jumbo plakata s svojo podobo.

V svojem prvem intervjuju je dejal, da bo v Sloveniji prodal več knjig kot Dan Brown. Izziv ostaja.

Zgodaj je ugotovil, da je boljši v pisanju kot v govorjenju, in to drži še danes. Ne mara “small talka”. A njegovi liki ga imajo radi, ga uporabljajo in so prekleto dobri v njem. Jaka verjame, da je to ena od ironij življenja. Sam pravi, da je postal pisatelj, da bi se izognil čudnim pogovorom. Včasih mu uspe.

Ljudje predvidevajo, da moraš biti dober govorec, če si pisatelj. Ravno zato sem pisatelj in ne politik ali stand-up komik. Opazujem in zapišem. Naj drugi govorijo.

Njegov roman 720 utripov srca je bil preveden v angleščino in zmagal na natečaju 2018 Breakthrough Fiction Award.

Do zdaj je izdal devet knjig. Vedno pravi, da bo naslednja njegova najboljša.

Bibliografija

Začetek konca, Zgodba o Davidu Locku #1 (2010)

Manični poet (2010)

Dandy Dildo (2011)

Mali užitki (2015)

Pokanje mehurčkov (2016)

720 utripov srca (2017) – 720 Heartbeats (angleški prevod, 2018)

Iluzija resničnosti, Zgodba o Davidu Locku #2 (2018)

You Only Die Once – kratka zgodba (2019)

Androidi čutijo v barvah (2020)

Jaka Tomc
Jaka Tomc ob izidu svojega angleškega prvenca 720 Heartbeats (2018)
Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad 40€

Vračilo knjig

Brez navajanja razloga

Dostava po vsem svetu

Kjerkoli se nahajate

100-odstotno varen nakup

SSL/PayPal/Kreditne in debetne kartice

© Založba Proksima 2020, Vse pravice pridržane

ARTUDITU, Jaka Tomc s.p., Ljubljanska cesta 76, 1230 Domžale
e: info@proksima.si   t: +386 40578567